Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A nő mint esély

A Romániai Máltai Segélyszolgálat célja, hogy a Sepsiszentgyörgyön található Őrkő közösséghez tartozó roma nemzetiségű nőket támogassa. Ennek a projektnek az egyik fő célja az, hogy aktívan bevonják a roma nemzetiségű nőket, és segítsenek nekik az életkörülményeik jobbátételében.

Hogy ezt elérjék, a projekt keretén belüli tevékenységek főként oktatási és tanácsadási akciókat foglalnak magukba. Ily módon 4, a Sepsiszentgyörgyön található Őrkő közösséghez tartozó roma nemzetiségű nő otthoni gondozó tanfolyamon vesz részt. A tanfolyam elvégzése után munkát találhatnak a helyi piacon, és ez nagy változást hozhat az életükbe, a családban való szerepük meglátását és az erőforrások áramlását illetően.

Másik 520 közösségbeli, különböző korosztályú nő információs képzéseken vesz részt, a következő témákban: a higiénia és a családtervezés fontossága, a pénzügyi források menedzsmentje, a konfliktushelyzetek kezelése, gyermeknevelési elvek, interperszonális kommunikáció, családon belüli szerepek és felelősségek.

A program kiemelkedő pontjai

    2014-ben és 2015-ben zajló program

    Partnerek: Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa, Global Fund for Forgotten People