Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Femeia ca șansă

Serviciul de Ajutor Maltez în România își propune să intervină în sprijinul femilor de etnie romă din comunitatea Örkő, Sfântu Gheorghe. Unul dintre principalele obiective ale acestui proiect este de a implica activ femeile de etnie roma și de a le ajuta să își îmbunătățească condițiile de viață.
Pentru a atinge astfel de deziderate, activitățile proiectului se concentreză mai ales pe acțiuni cu caracter educațional și de consiliere. Astfel, 4 femei din comunitatea Örkő Sfântu Gheorghe participă la cursuri de formare de îngrijitor la domiciliu. În urma absolvirii acestui curs, ele vor putea accesa oferte de muncă pe piața locală, fapt ce va aduce o schimbare majoră în stilul de viață, în percepția rolului lor în familie, în fluxul resurselor.
Alte 520 de femei de toate vârstele din comunitate participă la sesiuni de informare care abordează subiecte precum: importanța igienei și a planificării familiale, managementul resurselor financiare, gestionarea situațiilor conflictuale, principii de creștere și educare a copiilor, comunicare interpersonală, roluri și responsabilități în familie.

DATE CHEIE PROGRAM

    Program derulat între 2014 şi 2015
    Parteneri: Consiliul local Sfântu Gheorghe, Global Fund for Forgotten People