Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Lelkigyakorlatok

A lelkigyakorlatok a szervezet életének fontos részét képezik, ez egy önkénteseknek szóló tevékenység, úgy gyermekeknek, mint fiataloknak vagy időseknek, egy lelki támogatás és egy önvizsgálati módszer a szociális programok szervezői számára.

Ezeket a lelkigyakorlatokat a szervezet lelki vezetőinek irányítása alatt szervezzük meg különböző bibliai témákban, melyek szorosan kapcsolódnak embertársaink megsegítéséhez. Ezen gyakorlatok célja olyan lelki források építése, melyek lehetővé teszik munkánk folytatását.

Az önkéntesség egy önként végzett tevékenység, egy óriási elégtétellel járó életstílus, de mindez csak úgy valósulhat meg, ha van egy belső egyensúlyuk azoknak, akik nap mint nap segítségre szorulók, szegények, betegek, károsultak között vannak, akik közvetlen kapcsolatban állnak tönkrement sorsokkal vagy nagy megpróbáltatásokkal küzdő emberekkel. A tulajdonképpeni szociális gondozás mellett az önkéntesek enyhítést, együttérzést, empátiát, mosolyt, bátorítást nyújtanak, azonban ahhoz, hogy mindez lehetővé váljon, nekik maguknak is szükségük van forrásokra, lelki forrásokra, melyekre ezeken a lelkigyakorlatokon tehetnek szert.