Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Exerciţii spirituale

Exerciţiile spirituale constituie un element important în viaţa organizaţiei, fiind o activitate destinată voluntarilor, atât pentru copii şi tineri cât şi pentru seniori, fiind o susţinere sprituală şi o metodă de instrospecţie pentru cei implicaţi în derularea proiectelor sociale.
Organizăm aceste exerciţii spirituale, sub îndrumarea conducătorilor spirituali ai organizaţiei, pe diferite teme biblice, strâns legate de ajutorarea aproapelui. Scopul acestor exerciţii este clădirea unor resurse sufleteşti pentru continuarea acestei munci.
Voluntariatul este o activitate prestată benevol, un stil de viaţă care îţi oferă satisfacţii uriaşe, dar toate acestea se pot concretiza cu condiţia să existe un echilibru interior al celor care zi de zi sunt printre cei lipsiţi de ajutor, săraci, bolnavi, sinistraţi, care intră în contact direct cu destine distruse sau puse la grea încercare. Pe lângă asistenţa socială propriu zisă voluntarul oferă alinare, compasiune, empatie, oferă un zâmbet, încurajare, dar ca toate acestea să fie posibile şi el la rândul lui are nevoie de resurse, resurse spirituale, acumulate prin aceste exerciţii spirituale.