Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Fogyatékkal élők számára kidolgozott programok

Egy tökéletes világban a fogyatékosság nem jelent akadályt, hiányosságot, csak a normalitás egy másik formáját. A közösség gyakran hajlamos kiközösíteni azokat, akik mások.

A fogyatékkal élő személyek nem szenvednek annyira a fogyatékosságuk miatt, mint a környezetüknek velük szemben tanúsított hozzáállása, viselkedése miatt. Nem elég azt mondanunk, hogy ugyanazok a jogaik vannak, ugyanazokat az esélyeket is kell biztosítanunk nekik a társadalomba való beilleszkedéshez.
A fogyatékkal élő személyek számára a Romániai Máltai Segélyszolgálat keretén belül kidolgozott programok fő célja a közösségbe való beilleszkedés. Tevékenységeink által szeretnénk növelni ezen személyek függetlenségét, olyan eszközöket állítani a rendelkezésükre, melyek kompenzálják fogyatékosságukat, és szeretnénk javítani a kommunikációs képességeiket. Különös figyelmet fordítunk a mozgássérült személyekre.

A kisiratosi Máltai Szociális Központ Tovább A Máltai Speciális Óvoda – Napközi fogyatékkal élő gyermekek számára Tovább