Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Mozgássérült fiatalok számára szervezett Nemzetközi Tábor – 14. kiadás

34 mozgássérült fiatal és 58 máltai önkéntes kísérő vett részt a 2016. július 4-10 között zajló Mozgássérült fiatalok számára szervezett Nemzetközi Tábor – 14. Kiadásán Előpatakon, Kovászna megyében.

A lovaglás, kézműves tevékenységek, karaoke, segítőkutyák által felügyelt tevékenységek, sporttevékenységek csak néhány azon programok közül, melyekben a fiatalok résztvettek a tábor 6 napja alatt. A fizikai tevékenységek mellett ebben az évben a táborban a gondolkodást fejlesztő játékokra is hangsúlyt fektettek, mint például keresztrejtvények, sakk vagy malmozás. A fogyatékkal élő fiatalokat kis házakban szállásolták el az önkéntesekkel együtt, akik egy héten keresztül felügyelték őket.

Egy felejthetetlen pillanat részesei lehettünk pénteken, amikor a Romániai Máltai Szuverén, Katonai és Ispotályos Lovagrendjének több tagja meglátogatta a fogyatékkal élő fiatalokat a táborban és a nap jó részét velük töltötték

Szombaton, július 9-én, a tábor összes résztvevője csatlakozott a jelenlevő máltai önkéntesekhez, akik Csíksomlyóra zarándokoltak a Romániai Máltai Szeretetszolgálat  minden évben megszervezett zarándoklatára.