Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Támogasd a lépéseiket! Nyílt nap a Máltai Óvodában, 2017. március 20-án, kedden

Neuromotoros károsodásban szenvedő gyerekek, specialista terapeuták, a gyerekek felépülése alatti kimondottan a kíséretükre edzett kutyák, szülők, és a nagyközönség tölthet pár órát együtt június 20-án, kedden. A neuromotoros károsodásban szenvedő gyerekek számára napközi otthonként szolgáló Máltai Speciális Óvoda minden érdeklődő számára megnyitja kapuit egy informáló és tudatosító esemény keretén belül. A cím: str. Haiducului, 9. szám, a látogatási idő pedig 10:30-13:30 között lett meghatározva.

Ez egy különleges pillanat számunkra, amelyen keresztül a közönség elé tárhatjuk a gyerekek számára létrehozott programjaink relevaciáját, emellett arra próbálunk rávilágítani, milyen fontos egy átfogó megoldás közös keretése gyógyászati beavatkozás révén. Örülünk, hogy vannak barátaink és partnereink a Dog Assist szervezet részéről, akik az állatterápiát illetve a gyógytornát és viselkedés terápiát is biztosítják számunkra. Ez a közös erőfeszítés végül meghozza gyümölcsét. Most, egy iskolai év végén, az érdem mindazoké, akik együtt dolgoztak: a specialistáké és gyerekeké. Megható tudatosítani a haladást, amit a kicsik mutatnak: mind a viselkedésbeli, érzelmi, motorikus, és gondolkodásbeli fejlődést.” (Mirela Codreanu, a Máltai Speciális Óvoda igazgatónője.

A „Támogasd a lépéseiket” projekt abból kindulva jött létre, hogy egy átfogó programmal segítsék a Máltai Óvodába járó gyerekek felépülését. A gyerekek károsodásait és egy beavatkozási terv szükségességét szem előtt tartva a projekt új gyógyászati lehetőségeket kínál a gyerekeknek, amellyel karöltve az ember és állat közötti pozitív „együttműködés” előnyei is kiemelkedő fontossággal bírnak. A terápiás kutyák a gyerekek számára motivációt illetve támogatást jelentenek, nem utolsó sorban a terápiás viszony, amely a gyekekek és kutyusok közt megszületik, ösztönzi a kicsiket a felépülési folyamatban való részvételre.

A 2016-2017-es iskolai évben a Máltai Speciális Óvodába 21 neuromotoros károsodástól szenvedő gyereket írtak be, akiknek életkoruk 2 és 8 év között változik. A kedvesményezettek közül kilencen a gyermekjogvédelmi rendszerből jönnek, többek között kolozsvári árvaházakból is, de szociális ügyekkel is foglalkoznak.

A „Támogasd a lépéseiket” projektet a MOL a gyerekek egészségéért Program támogatja. A Máltai Speciális Óvoda egy állandó programja a Romániai Máltai Szeretetszolgálatnak. A Dog Assist Egyesület non-profit, aktivítási területe az állatok kíséretében történő terápiára terjed ki.

A Máltai Speciális Óvodával felvehető a kapcsolat:

Mirela Codreanu – A Máltai Speciális Óvoda igazagatónője

Cím: str. Haiducului, 9. szám, Kolozsvár

Tel. 0264 432 326, 0745 540 811

Email: gradinita@maltez.ro