Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A Bukaresti Máltai Segélyszolgálat a “Segítés városában”

A nehéz téli napok még jobban ellehetetlenítik az amúgy is nélkülöző embetársaink életét. A fővárosban a segélyszolgálat önkéntesei csatlakoztak a ferencrendi szerzetesekhez. A Segítés városa kezdeményezés immár két éve működik Bukarestben. A ferencesek célja , hogy kapcsolatot építsenek ki azok között, akik bármiben segíteni szeretnék a rászorulókat.

A Szeretet városa program konkrét tettekben nyilvánul meg: meleg ételt osztanak a máltai önkéntesek segítségével a Nyugati-pályaudvar kürül élő szegényeknek és hajléktalanoknak, továbbá havonta szerveznek találkozókat a ferences kolostorban, ahol szintén a máltai önkéntesekel karöltve egy meleg és barátságos helyen fogadják a szegényeket, hajléktalanokat, étkeztetik, ruhát adnak számukra és tisztálkodásra is van lehetőség. De mégis,a legfontosabb az, hogy a rászoruló emberek jól érzik magukat ebben a környezetben, mert itt tisztelik őket. Egyesek közeli kapcsolatba kerülnek vendéglátóikkal.

A máltai önkéntesek az ételosztásban segítenek és bekapcsolódnak a havonta rendezett találkozók megszervezésében és lebonyolításában.

Így a máltai önkéntesek szeretetükkel, hitükkel, önátadásukkal, nyitottságukkal és tiszteletükkel részt vesznek a Szeretet városának továbbépítésében, hiszen ez mindannyiunk vágya.

Részletek:

http://orasulcaritatii.webnode.it/despre-noi/

https://www.facebook.com/Orasul-caritatii-836086913116654/