Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

SAMR București contribuie la conturarea “Orașului carității”

Zilele grele de iarnă accentuează și mai mult starea precară în care se află din păcate mulți dintre semenii noștri. În această iarnă, SAMR București s-a alăturat fraților franciscani într-o colaborare în beneficiul celor mai sărmane persoane din capitală.

Orașul carității s-a născut acum 2 ani dintr-o inițiativă a a fraților franciscani. Este vorba de o comunitate spirituală care își propune să construiască punți de legătură între persoane care doresc să ofere dragoste, ajutor și susținere celor din jur.

Orașul carității se traduce în acțiuni concrete: zilnic, persoanelor fără adăpost din zona Gării de Nord și din Centru li se distribuie câte o masă caldă. Mai mult, lunar frații franciscani alături de voluntari organizează o întâlnire la mănăstire. Aici, într-un cadru deschis și prietenos, oamenii străzii primesc hrană caldă, au posibilitatea de a face duș, de a primi îmbrăcăminte. Și poate elementul cel mai important, aici se simt bine primiți și respectați, unii ajungând să lege relații de prietenie cu gazdele lor. Voluntarii SAMR București s-au alăturat fraților franciscani, ajutând la distribuirea mesei calde în oraș, dar și la întâlnirea comunitară lunară cu cei nevoiași.

Încet, dar sigur, prin dăruire, credință, colaborare, deschidere și respect, se conturează schița unui oraș, așa cum ni-l dorim cu toții: un oraș al carității.

Mai multe detalii despre această inițiativă puteți afla aici: http://orasulcaritatii.webnode.it/despre-noi/