Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat új projektet indít

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan egyre szakszerűbbé teszi a kedvezményezettjeinek nyújtott szociális szolgáltatásait, mindezt az egyesület személyzetének fejlesztése és a helyi közösségek támogatására kezdeményezett új projektjei által.

A ” Katolikus misszió a közösségépítésért” című projekt márciusban indul. Célja egy szorosabb együttműködés létrehozása a katolikus közösségek között, új önkéntesek bevonzása, a jótékonysági munka és az önkéntesség fontosságának támogatása, valamint egy országos sürgősségi csapat létrehozása, akik segítséget nyújtanak bármilyen természeti katasztrófa, népvándorlás esetén vagy egyéb válsághelyzetekben.

A projekt időtartama 1 év és a következőket foglalja magába:

– 4 országos sporteseményt,

– egy országos ifjúsági tábor és fesztivál megrendezését,

– a katolikus parókiák egyházi kórusainak a versenyét,

– szakképzéseket a a fent említett helyzetekben szükséges sürgősségi ellátáshoz,

– önkéntes vezetői képzéseket,

– lelki gyakorlatokat,

– a Romániai Máltai Szeretetszolgálat fiókszervezetei és a katolikus egyházak által szervezett egyéb tevékenységeket.

A projektvezető csapat 5 regionális koordinátort ( 1 koordinátor a Szatmárnémeti, Nagybánya, Máramarossziget és Nagyvárad régióra; 1 koordinátor Kolozsvár, Nagyenyed, Balázsfalva, Szeben régióra; 1 koordinátor Brassú, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Marosvásárhely, Mikóújfalu régióra; 1 koordinátor Arad, Kisirátos, Temesvár régióra; 1 koordinátor Bukarest és Pitești régióra), egy projektvezetőt, egy szociális munkást, egy ifjúsági vezetőt valamint egy kommunikációs szakembert foglal magába.

A projekt alapötlete a mai rohanó világ aktualitásait követi, a híreket, az online fórumok által közölt tényeket, amik befolyásolják direkt avagy indirekt módón az életünket: globális felmelegedés, klímaváltozások, természeti katasztrófák, járványok, népvándorlás.

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat tevékenységeinek alapját a keresztény értékek és a humanitárius elvek képezik. Ezért továbbra is a közösség javára és gondozására törekedik felkészültebb és kompetens módon bármely humanitárius helyzetben a rászorulók– idősek, betegek, fogyatékkal élő személyek és egyéb sérülékeny csoportok megsegítésére új önkéntesek bevonzása által.

További információkért a projekt működéséről kérjük látogassák a www.maltez.ro weboldalt avagy https://www.facebook.com/maltezro/  Facebook oldalunkat.