Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Máltás Sportnapok- III. Kiadás

Ezen a hétvégén (7-9 szeptember) zajlottak a III. Máltás Sportnapok ezúttal Szatmárnémeti szervezésében. A rendezvény a ” Katolikus misszió a közösségépítésért” című projekt része.

A Máltás Sportnapok első kiadása Négyfaluban, Brassó megyében debütált, ahol 125 résztvevővel számolhattunk. A következő szervező Sepsiszentgyörgy volt, ahol már emelkedett létszámban vettek részt, 160 fiatal sportolt együtt. A stafétát Szatmárnémeti vette át, ahol 134 résztvevővel számolhattunk.

A többi rendezvényen megszokott alap sportok – foci és voli mellett asztalitenisz bajnokság is volt, ahová több, mint 50 résztvevő iratkozott fel. Jó hangulat, szórakozás és sportszerűség azok a jelzők amivel illetni tudnánk a rendezvényt.

A sportversenyek eredményei:

Fotbal

  1. Just 4 Fun
  2. Sfântu Gheorghe
  3. III. Satu Mare

Voli

  1. Braşov
  2. Satu Mare
  3. III. Oradea+ Sibiu

Asztali tenisz

  1. Dubei Luciana
  2. Őri Ervin
  3. III. Colopelnic Luminița

A sportesemény kiváló lehetőséget nyújt a máltás fiatalok és az egyházak melett tevékenykedő fiatalok találkozásához, barátságok ápolásához és újak megkötéséhez.

 

Hegedűs Gergő- A Romániai Máltai Ifjúság vezetője – Szatmárnémeti

” Nem mondhtanám, hogy nehéz volt megszervezni, inkább úgy foglamaznék, hogy minden percét élveztem. Próbáltunk más színt vinni a már eddig megszokott sportok mellett a ping-pong-ot is beraktuk, és hatalmas sikere volt. Külön köszönetet szeretnék mondani a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, valamint az LPS Sportcsarnoknak  és nem utolsósorban a szatmári szervezőcsapatnak a rengeteg munkáért és segitségért.”