Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A Máltás Sportnapok harmadik kiadása

Szeptember 7 és 9 között kerül megrendezésre a III. Máltás Sportnapok, ezúttal a Szatmárnémeti fiókszervezet vette át a stafétát Sepsiszentgyörgytől, aki a második kiadás szervezője volt.

A sportesemény fő ágai, amiben megméretkezhetnek a csapatok a voli és a fotbal, viszont pár meglepetés-sportot is beszerveztek a szatmári kollégák. Így számíthatunk asztalitenisz bajnokságra is. A mérkőzések közötti időt a csapatok csocsóval, társas játékokkal tölthetik el.

A Máltás Sportnapok első kiadása Négyfaluban, Brassó megyében debütált, ahol 125 résztvevővel számolhattunk. A következő szervező Sepsiszentgyörgy volt, ahol már emelkedett létszámban vettek részt, 160 fiatal sportolt együtt. Mindkét előző kiadás jó hangulatban, szórakozással és természetesen sportszerűségben zajlott.

Szeretettel várunk minden résztvevőt Szatmárnémetiben is, akár volt már vagy most jönne előszőr. Reméljük, hogy még több résztvevővel büszkélkedhetünk majd Szatmáron, mint Sepsiszentgyörgyön.

A sportesemény a ” Katolikus misszió a közösségépítésért” című projekt része és kiváló lehetőséget nyújt a máltás fiatalok és az egyházak melett tevékenykedő fiatalok találkozásához.

 

Benő Tiberiu- önkéntes- Brassó

” Mikor előszőr hallottam a Máltás Sportnapokról, rögtön felötlött bennem a gondolat, hogy milyen jó lenne ha Brassó szervezné meg előszőr, és így is lett. A teljes brassói fiókszervezet keményen dolgozott, hogy minden tevékenység a lehető legjobban sikerüljön, tekintve hogy ez volt az első kiadás. Úgy gondolom, hogy akár a 125 résztvevő nevében is beszélek, amikor azt mondom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, szuper hangulat volt, erős mérkőzések és mindannyian egy szép emlékkel távoztunk, várva a következő kiadást.”

 

Székely Róbert- Ifjúsági vezető- Sepsiszentgyörgy

” Négyfaluban, mint a sepsiszengyörgyi csapat tagja vettem részt a Máltás Sportnapokon és kitűnően éreztem magam. Egy kiváló élmény volt, jó hangulattal, szórakozással, nevetéssel és akkor eldöntöttem, hogy mi, Sepszentgyörgy is meg akarjuk tapasztalni milyen egy sportnap szervezése, így a II. kiadást mi szerveztük. Nem mondhatom hogy könnyű dolgunk volt, de minden perce megérte. Türelmetlenül várom a Szatmárnémeti Máltás Sportnapot is.”

 

Hegedüs Gergő- A Romániai Máltai Ifjúság vezetője – Szatmárnémeti

” A szatmári csapat mindkét sporteseményen részt vett, úgy Négyfaluban, mint Sepsiszentgyörgyön. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat és szeretnénk megszervezni a következőt, úgyhogy szeretettel várunk mindenkit Szatmárnémetibe. A foci és voli mellett pár meglepetést is beszorítottunk. Kalandra fel kedves fiatalok, vár Szatmárnémeti! ”