Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Lelkes és elkötelezett fiatalok a kisiratosi „Munkatáborban”

Augusztus 14-én, hétfőn veszi kezdetét az Arad megyei Kisiratoson a „Munkatáborunk”! Az ország 8 fiókszervezetétől, több mint 40 máltás önkéntes részvételével a Máltai Fogyatékkal élők Központja ad otthont az évente megrendezett nyári tábornak, a kisiratosi fiókszervezet koordonálása mellett.

Kedvezményezettjeink, vagyis 40 idős mozgássérült alig várja az önkéntesek érkezését! Nem csoda, hiszen boldogságot hoznak magukkal, és ilyenkor mindenkit boldogabbá tesznek. Egy egyész héten keresztül a fiatalok keményen és odaadóan dolgoznak, mindezt látható eredményekkel: kertészkednek, az épületen is munkálkodnak, takarítanak, festenek, főznek… Ezek mellett viszont lazítani is van lehetőségük, ilyenkor kihasználják az együtt töltött időt. „Jó érzés, hogy velünk, a közelünkben vannak”-meséli László Lajos, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat kisiratosi fiókszervezetének vezetője.

Az önkéntesek a sepsiszentgyörgyi, szatmárnémeti, temesvári, nagybányai, nagyenyedi, szebeni, kisiratosi, illetve a Magyarországon található kecskeméti fiókszervezetektől érkeznek. Legtöbbjüknek nem az idei az első részvétele a kisiratosi táborban; már megszokták, hogy a nyári szünet nem teljes számukra, ha nincsenek Kisiratoson, és nem segíthetnek teljes szívvel és odaadással a Szociális központ körülményeinek javításában.

Mindenkinek barátságban és szolidarításban eltöltött szép napokat kívánunk!

Itt találhatnak több információt Romániai Máltai Szeretetszolgálat kisiratosi Fogyatékkal élők Központjáról.