Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Kárpátmedencei Mozgássérült Fiatalok Tábora 2019

A társadalom sajnos gyakran hajlamos a perifériára szorítani azokat, akik különbözőek. A Romániai Máltai  Szeretetszolgálat fogyatékkal élők számára működtetett programjainak fő célja, a társadalomba való beilleszkedés
elősegítése. A tevékenységek által szeretnénk a függetlenséget növelni, és olyan eszközöket biztosítani, amelyek ellensúlyozzák a fogyatékokat, emellett javítani szeretnénk a kommunikációs készségeket is.

A fiatalok mozgássérült tábora idén 17. születésnapját ünnepelte, és abban különbözik az ilyen típusú rendezvényektől, hogy ez a természet ölén kerül megrendezésre.

A tábornak Benedekmező festői környezete ad otthont, amely Sepsiszentgyörgy és Előpatak között terül el, és ahol a fiatalok faházikókban vannak elszállásolva. A résztvevők között voltak olyan fiatalok is, akik évről-évre visszatérnek,
de új arcok is feltűntek Balázsfalváról, Bukarestből, de Kárpátaljáról és Magyarországról is. A tábor idén több mint 50 mozgássérültet és kísérőjüket és 25 önkéntest fogadott. Akik ott voltak, műhelymunkákon vehettek részt, lovagolhattak, az ATV-t és motorbiciklit is kipróbálhatták, de kirándulhattak is. Az idei év különlegessége a brassai állatkert látogatás.

Előző évekhez hasonlóan a tábor megvalósulását, helyi vállalkozók adományai, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő közreműködésével a Magyar Kormány támogatása tették lehetővé.