Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A Máltai Speciális Óvoda kedvezményezettje immár egyetemista, és gyakorlatozik

A Máltai Speciális Óvodának egy nemvárt és megindító látogatásban volt része. A kolozsvári Pszichológia Kar Speciális Pszichopedagógia szakának néhány hallgatója úgy döntött, hogy A Máltai Speciális Óvodában végzi szakmai gyakorlatát. Nagy meglepetésünkre és örömünkre megtudtuk, hogy Vlad Barbu, a hallgatók egyike óvodánk egykori végzettje.

Vlad azok közé a gyerekek közé tartozik, akik már jó néhány éve, hogy átlépték az óvoda küszöbét. Nálunk a különleges, szakemberekből álló személyzet által biztosított napi szolgáltatásokban részesült: specifikus terápia, oktató tevékenységek, a kognitív és szenzoriális stimulációt célzó tevékenységek, gyógytorna.

Vlad nyitottságának illetve az óvodai személyzet odaadásának hála a napi munka meghozta kézzelfogható eredményét. Jelenleg Vlad első eves hallgató. Nem felejtette el az óvodában töltött időt, és ragaszkodott hozzá, hogy visszajöjjön látogatóba, immáron szakmai gyakorlatát végző egyetemistaként.

Vlad megismerkedett a jelenlegi kedvezményezett gyerekekkel: játszott, kommunikált velük, és néhány tevékenységen is részt vet. A meghatódottság annyira érezhető volt a ő részéről, mint az óvoda dolgozóinak részéről.

Ez azon pillanatok egyike, amely leírhatatlan örömmel tölt el minket, hiszen egyfajta elismerése a munkánknak, amit itt a Máltai Speciális Óvodában végzünk. Ez pedig nem más, mint elősegíteni a kicsik fejlődését, ami magába foglalja a minél önállóbb életet, és egy olyan oktatási formába való integrálódást, amely értékeli képességeiket.

Vlad, gratulálunk neked, és szeretettel várunk vissza!