Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A Romániai Máltai Ifjúság Közgyűlése

Az ifjúság egyesületünk lényeges részét teszi ki, ugyanis 445 önkéntes vesz részt az év folyamán különböző tevékenységeken: szociális természetű megmozdulások (nevelési és anyagi segítségnyújtási akciók a rászoruló gyerekek számára, önkénteskedés a hajléktalanok éjszakai menedékhelyén, fogyatékkal élő fiatalok és öregek támogatására létrehozott tevékenységek, stb.), elsősegélyes akciók (elsősegélynyújtás különböző eseményeken, rendezvényeken), lelki és kifejezetten az ifjúságot érintő akciók.

49 fiatal önkéntes 11 fiókszervezet részéről március 24-26 között részt vett a Romániai Máltai Ifjúság Közgyűlésén, amelynek Nagyenyed adott otthont. Itt lehetőségük nyílt arra, hogy bemutassák az Ifjúság tevékenységeit helyi és országos szinten.

A tevékenységek ismertetése után sor került a vezetőségi választásokra. Itt 4 fiatalt választottak meg a következő 2 évre, hogy képviseljék a Romániai Máltai Ifjúságot, illetve meghatározzák mely tevékenységek élveznek előnyt, és hogy hozzájáruljanak a s Romániai Máltai Ifjúság országos stratégiájának és tevékenységi tervezetének megvalósításához.

Gratulálunk és sok szerencsét kívánunk nekük:

Hegedűs Gergő: A Romániai Máltai Ifjúság Országos vezetője

Székely Róbert: A RMI vezetőhelyettese

Cristina Cristea: A RMI vezetőségének tagja

Laura-Paula Gabor: A RMI vezetőségének tagja

A választások után megszavaszták a 2017. évi költségvetést, emellett az ifjúság ez évi programjairól is tárgyaltak.