Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

20 évnyi máltai tevékenység Szatmárnémetiben

  1. szeptember 16-án, szombaton több mint 100 vendég és máltai gyűlt össze az egész országból, hogy a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókszervezetének 20 éves születésnapját megünnepelje.

“A máltaiak fő missziója, a szegények megsegítése mellett, hogy közelebb hozzák Istent a rászorulókhoz, hiszen a jelen kor egyik nagy problémája a lelki szegénység” – ezen szavakkal kezdte ünnepi szent miséjét Vojtku László főtisztelendő, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti kirendeltségének lelkivezetője, a szatmári Szolgálat 20 éves fennállásának évfordulója alkalmából.

A 11 órakor kezdődő misét ünnepi pillanatok követték, ahol jelen voltak Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Nevezi László, a Caritas részéről és Kóczinger Tibor, a Hans Lindner alapítvány igazgatója. Tischler Ferenc, a Szolgálat Főtitkára a következőképpen nyilatkozott: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szatmárnémeti egy ennyire ambiciózus szervezet, ennyire jó eredményekkel. Ezek az eredmények bizonyítékul szolgálnak arra, hogy szervezetünk felkészült a szociális intézmények működtetésének átvételére. Romániában is közeledik a pillanat, amikor a helyi és megyei önkormányzatok rájönnek, hogy bizonyos szociális szolgáltatások kivitelezését át kell ruházzák a civil szervezetekre, hiszen ezen szolgáltatások olcsóbbak, minőségibbek, és a kedvezményezettjeinkhez is közelebb állnak.” Szatmárnémeti polgármestere beszédében meghívta a Romániai Máltai Szeretetszolgálatot, hogy részt vegyen a város szociális stratégiáinak kidolgozásában, és hosszútávú együttműködés iránt is a város nyitottságát fejezte ki.

A rangidős szatmárnémeti máltaiakat Palai Kristóf fiókvezető köszöntötte, akik Romániai Máltai Szeretetszolgálatnál tanusítot sok évnyi elkötelezettségükért és munkájukért érdemoklevélben részesültek.

A születésnapi ünnepség a Máltai Ifjúság mulatságával zárult.