Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A 16. Mozgássérült Tábor Benedek-mezőn

Egy tökéletes világban a fogyatékosság nem jelent akadályt, hiányosságot, csak a normalitás egy másik formáját. A közösség gyakran hajlamos kiközösíteni azokat, akik mások. A Romániai Máltai Szeretetszolgálat keretén belül kidolgozott programok fő célja a közösségbe való beilleszkedés, olyan tevékenységek szervezése, ahol segítünk függetlenségük növelésében és javítjuk kommunikációs képességeiket.
A Benedek mezőn most már 16. éve megszervezett Mozgássérült Tábor eltér az országban szervezett egyéb táboroktól, hiszen nem egy kórháziasított környezetben történik, hanem a szabadban, a természet szívében,.
A tábornak vannak évről évre visszajáró törzsvendégei is, viszont vannak újak is. Az idén csatlakoztak a táborhoz Bukarestből és Balázsfalváról is, valamint határon túl Ukrajnából, Magyarországról. Közel 50 kedvezményezett és 36 önkéntes vet részt.
A táborlakók kirándultak, hagyomány napot tartottak, lovagoltak, motoroztak, sőt még saját maguk által írt mesét is előadtak.
A tábor a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Szeretnénk megköszönni a táborhoz való hozzájárulását, segítségét minden kedves támogatónknak:

Pergament Office, Crisis Band, Unic Trio, Dino Parc Rasnov, Sepsi Medvék Atv, Irma Fabian, Éva Xàntus, Xantus Arpad, Bela Kovacs, Potter Torpek, Bándi Enikő, Biró Enikő, Papírmadár Székelyudvarhely, Heineken Miercurea Ciuc, Benedek húskészítmények, Octogon Miercurea Ciuc, Zoltan Puskas, Kondor Ágota, Free Adventurer Bikers, Fari Palko Ilona.