Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en
Vállalatként Önnek semmibe sem kerül, hogy a nyereségadójának
20%-át a Romániai Máltai Segélyszolgálatnak adományozza.

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK

Legyen önkéntes!

A Romániai Máltai Segélyszolgálat támogatja az önkéntességet, valamint a fiatalok bekapcsolódását, részvételét azon problémák megoldásában, melyekkel a romániai társadalom peremén élő hátrányos helyzetű emberek küszködnek. Ugyanakkor az önkéntes programnak az is a célja, hogy a pozitív jellemvonásokat fejlessze, valamint a tagjainak lelki és szociális fejlődését is szem előtt tartsa.

Milyen tevékenységeket végezhet önkéntesként?

A programok és projektek igen változatosak és sokfélék, az önkéntes tevékenységek pedig az azoknak otthont adó település függvényében történnek, a Romániai Máltai Segélyszolgálatnak országos szinten 17 telephelye és fiókja van. Írja meg nekünk a tartózkodási helyét, valamint, hogy hogyan tudna nekünk segíteni, mit szeretne tenni és milyen rászorulókon szeretne segíteni (gyermekek, idősek, fogyatékkal élő személyek stb.), és mi útba igazítjuk a projekt- és programvezetőinkhez.

Jelentkezzen a Romániai Máltai Segélyszolgálat önkéntesének az alábbi űrlap kitöltésével:

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK

a jövedelemadó 3,5%-a

Anélkül, hogy pénzt költene, közvetlenül bekapcsolódhat a közössége életébe, elősegítve a Romániai Máltai Szeretetszolgálat projektjeit és programjait.

Ha 2020-ban csak fizetésből vagy nyugdíjból származó jövedelme volt, és úgy döntött, hogy támogatni szeretne bennünket, a következő két lépést kell megtennie:

1. lépés: Töltse le és egészítse ki a 230-as nyilatkozat űrlapját:

 • Töltse le az űrlapot
 • Egészítse ki a szerkeszthető mezőket (kézzel vagy számítógépen)
 • Írja alá (kézi vagy elektronikus aláírással)

Hogyan írhatok alá elektronikusan?

 • Töltse le az Adobe Reader alkalmazást (amennyiben nincs még az eszközén)
 • Kattintson a Szerkesztés (Edit) gombra – egy golyóstoll grafikus jele – majd válassza a Kitöltés és aláírás (Fill&Sign) lehetőséget.
 • Ezután keresse a tollat jelző ikont. Kattintson rá, és kezdje el az aláírást a bal alsó mezőben, az “Adózói aláírás” (Semnătură Contribuabil) alatt.
 • Nyomja meg a Kész (Done) gombot, és az aláírás mentésre kerül.

Az aláírást beírhatja az egérrel vagy feltöltheti egy képen. A kép feltöltése egyszerű: aláír egy fehér lapot, lefényképezi, körbevágja az aláírást és feltölti a fent említett mezőbe.

2. lépés: Küldje el az űrlapot (online vagy postai úton)

A kitöltött űrlapot (csak az első oldalát) kinyomtatva és bescannelve vagy elektronikus formátumban 2021. május 25-ig el kell küldeni:

 • fundraising@maltez.ro e-mail címre, innen mi továbbítjuk az ANAF-nak (936/2020 számú ANAF Rendelet, közzétéve a 325/2020 Hivatalos Közlönyben)
 • Postai úton (ajánlott levélben/átvételi elismervénnyel) ahhoz az ANAF irodához, amelyhez ön tartozik
 • Személyesen a Pénzügyi Hivatal iktatójánál vagy az online szolgáltatáson keresztül: ANAF – Virtuális személyes ügyintézés·(Virtuale Private Space) – elérhető itt.

Fontos tudnivalók:

 • Ön az aktuális (személyi igazolványban szereplő) lakóhely szerinti Pénzügyi Hivatalhoz tartozik 
 • Ahhoz, hogy az űrlapot a Pénzügyi Hivatal érvényesítse és a pénzalapokat a R.M.Sz. felé irányítsák, a nyomtatványt nagybetűvel, olvashatóan és helyesen kell kitöltenie.
 • Az űrlapon megjelennek a R.M.Sz. adóügyi adatai, önnek csak a személyes adatait kell kitölteni és aláírni.
 • Az “Összeg” mezőt nem kell kitölteni, ezt a pénzügyi ellenőr fogja megtenni.
 • Nem szükséges csatolni az adónyilvántartási lapját.
 • Amennyiben ön üres űrlappal rendelkezik, a szervezet adatainál a következőket írhatja be:

Serviciul de Ajutor Maltez din România
CUI: 4289018
Cont bancar IBAN RO81BACX0000003026889000

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK

Természetbeni adakozás

Ezen típusú adományok révén lehetősége nyílik arra, hogy sérülékeny csoportokat támogasson, olyan termékeket vagy szolgáltatásokat ajánlva fel nekik, melyek növelhetik az életszínvonalukat. Minden segítség jól jön, és a Romániai Máltai Segélyszolgálat szívesen fogadja, ugyanis ez hozzájárul a hátrányos helyzetű személyek életkörülményeinek javulásához, ugyanakkor azt a támogatást is jelenti, melyre szükségük van ahhoz, hogy leküzdjék a mindennapok nehézségeit.

Az adományok eljuttatása érdekében kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a maltez@maltez.ro e-mail címen.

VÁLLALATOK

Támogatási szerződések

Támogasson egy fiókot

Válasszon egyet a Romániai Máltai Segélyszolgálat 17 fiókja közül, és támogassa anyagilag annak működését! Mindegyik fiók arra törekszik, hogy a körülötte élőknek méltóbb életkörülményeket biztosítson, támogatva őket a megszervezett programok és a projektkezdeményezések által.

Támogassa a szervezetet

A Romániai Máltai Segélyszolgálat a sérülékeny személyek számára szervez programokat már 25 éve, így folyamatosan támogatva őket egy jobb élet kialakításában. Ezen tevékenységek által a szervezet hozzájárul az ország társadalmi problémáinak megoldásához, a lakosság érzékennyé tételéhez, valamint a civil társadalom fejlődéséhez is. Támogassa Ön is a Romániai Máltai Segélyszolgálatot, és járuljon hozzá küldetésének teljesítéséhez!

Támogasson egy projektet

Válasszon egyet a Romániai Máltai Segélyszolgálat programjai közül, és támogasson egy projektet, mely egy bizonyos hátrányos helyzetű réteget karol fel. Függetlenül attól, hogy gyermekekről, idősekről vagy fogyatékkal élő személyekről van szó, Ön egy jobb esélyt kínálhat nekik az életre, anyagilag hozzájárulva a meglévő feltételeik javításához.

Amennyiben Ön támogatni szeretné a szervezetünket, vegye fel a kapcsolatot a következő személlyel:

Tischler Ferenc
Főtitkár
+40 264 595801
tischler.ferenc@maltez.ro

Vállalatok

a nyereségadó 20%-a

Amennyiben Ön egy vállalatot képvisel, felajánlhatja nyereségadójának 20%-át a Romániai Máltai Segélyszolgálat számára anélkül, hogy az Önnek bármibe is kerülne.

Így hozzájárulhat a társadalmi problémák megoldásának, valamint a civil társadalom fejlődésének jelentős előrehaladásához.

Anélkül, hogy ez Önnek bármibe is kerülne, javíthat a hátrányos helyzetű személyek életkörülményein, és a Romániai Máltai Segélyszolgálat szponzorává válhat.

Amennyiben Ön támogatni szeretné a szervezetünket, vegye fel a kapcsolatot a következő személlyel:

Tischler Ferenc
Főtitkár
+40 264 595801
tischler.ferenc@maltez.ro