Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

A társadalmilag sérülékeny családokból származó gyermekek számára kidolgozott iskola utáni program

A program azon gyermekek, alsó és felső tagozatos diákok számára szól, akiket nagy eséllyel közösíthet ki a társadalom. A 20 ellátott, többségükben roma nemzetiségűek, gazdasági-társadalmi problémákkal küzdő családokból származnak (egyszülős családok, őrizetbe vett vagy letartóztatott szülők, külföldön dolgozó szülők, különböző szenvedélybetegségekkel küzdő családok tagjai, gyakori otthoni erőszak és zaklatás). Tevékenységeink által igyekszünk megakadályozni, hogy ezek a gyermekek otthagyják az iskolát, valamint a társadalmi képességeik fejlesztésével együtt szeretnénk javítani az ellátott gyermekek iskolai sikerélményein és a független életvitelhez szükséges képességeiken.
A Romániai Máltai Segélyszolgálat bukaresti önkéntesei és szakemberei az ellátott gyermekek számára a következő tevékenységeket kínálják: az ebéd biztosítása, a házi feladatok elvégzésében való segítségnyújtás, segítség a lemaradások behozásában az alaptantárgyak esetén (román nyelv, matematika), információs ülések, melyek a toleranciát és a diszkrimináció mellőzését támogatják, egy egészséges életmód kialakítása, az erőszakmentes viselkedés, szocializációs tevékenységek.

A nem formális oktatási tevékenységek a program fontos részét képezik, melyek biztosítják az ellátott gyermekek számára a lehetőséget, hogy formálják hozzáállásukat, új képességeket fejlesszenek ki és a saját értékrendszerüket ápolják.
2016-tól a bukaresti Romániai Máltai Segélyszolgálat ezen program keretén belül ingyenes pszichológiai tanácsadást is biztosít az ellátott gyermekek és családtagjaik számára.

A program kiemelkedő pontjai

    • 2011-ben indított program
    • 20 ellátott
    • Jelenleg is zajló program
    • Partner: 1-es számú „Sfinţii Voievozi” iskola, 1. kerület, Bukarest