Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Youth Work That Matters – Întâlnirea rețelei internaționale a tineretului maltez

Între 18-22 octombrie a avut loc întâlnirea internațională a rețelei tineretului maltez, în Germania. 18 persoane din 9 țări (Albania, Cehia, Germania, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Ucraina, Ungaria) s-au reunit la Ereshoven, în ultima întâlnire din cadrul proiectului „A Strong Youth Network for a Long Term Positive Change in CE Europe”.

Proiectul și-a propus crearea și consolidarea unei rețele de tineret între 9 organizații malteze, în cadrul căreia reprezentanți ai tinerilor să își asume roluri active în rețea, să faciliteze schimburi de experiență și de cunoștințe, să identifice noi oportunități de dezvoltare și cooperare.

În Germania, întâlnirea a debutat cu evaluarea în detaliu a activităților ultimelor luni, dar și cu o retrospectivă a realizărilor și parcursului întregului proiect. De asemenea, activități de cunoaștere și teambuilding au completat prima parte a întâlnirii. Seara, participanții au avut ocazia de a-i întâlni pe membrii Steering Committee ai oranizațiilor malteze din Europa centrală și de sud-est. Această primă întâlnire informală a creat spațiu degajat de discuții și de o mai bună cunoaștere și comunicare între membrii rețelei tineretului maltez și reprezentanții din Steering Committee (SC).

În prima parte a zilei de vineri, a avut loc întâlnirea de lucru a rețelei cu SC. Echipa de leadership a rețelei a prezentat realizările de până acum, dar și planurile concrete de viitor. Steering Committee a felicitat și validat progresele înregistrate de tineri și și-a oferit suportul pentru dezvoltarea în continuare a rețelei.

Ziua a continuat cu elaborarea planului de lucru pentru organizarea Summer camp 2018 – o tabără de formare care va reuni anul viitor în România, zeci de tineri din țările participante în rețea. Au fost clarificate metodologia de lucru, responsabilitățile asumate în comun de membrii rețelei pentru reușita taberei și tematica în jurul căreia va gravita programul unei săptămâni de activități: leadership în activitățile sociale.

După-amiaza, a avut loc o sesiune de formare pentru tineri pe tema spiritualității, care a continuat apoi cu o vizită ghidată la Domul din Köln.

Întâlnirea rețelei tineretului maltez a continuat în prima parte a zilei de sâmbătă cu două ateliere oferite participanților: instrumente de lucru în facilitarea sesiunilor de tineret și prevenirea abuzurilor sexuale.

Tot sâmbătă a avut loc și lansarea unui nou proiect al rețelei – axat pe îmbunătățirea practicilor de comunicare la nivelul tineretului din fiecare țară în parte, dar și în interiorul rețelei.

La finalul zilei a avut loc alegerea unei noi persoane în echipa de leadership a rețelei: alături de Réka Szakszon (Ungaria), Anastasiia Kostiuk (Ucraina), rețeaua l-a propus și votat cu majoritate de voturi pe Aidas Gedminas (Lituania).

În ultima zi de lucru, s-au perfectat planurile concrete pentru viitorul apropiat. Fiecare țară prezentă și-a afirmat dorința de a contribui activ la dezvoltarea rețelei tineretului maltez. Fiecare membru al rețelei și-a asumat implicarea într-unul sau mai multe din acțiunile viitoare. Evaluarea finală a concluzionat aceste zile fructuoase ale întâlnirii. Munca de cooperare nu s-a oprit, ci continuă!