Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Walking Month a Máltai Óvodáért

Karitatív tevékenységben betöltött hagyományát figyelembe véve, a Romániai Máltai Szeretetszolgálatot  felajánlkozó együttműködők, sponzorok keresik meg különböző projektek közös levezetésére. A kolozsvári Máltai Speciális Óvoda-Napközi Foglalkoztató a helyi közösség elismert létesítménye, amely mozgássérüléssel élő, neuromotoros érintettségű kisgyermekek számára nyújt otthont, gyógyterápiás foglalkozásokat.

A Walking Month egy jótékonysági verseny, a Betfair Romanian Development kezdeményezése, amely egy hónapig tartó gyaloglásra szólítja fel a kolozsvári és nem kolozsvári polgárokat, ugyanakkor a benevezési díjakat a Máltai Speciális Óvoda számára ajánlja fel.

A jótékonysági akció 2016 szeptember 12-e és október 11-e között zajlott, a verseny kiértékelése a következő:  1444 résztvevő iratkozott  fel, több mint 132.000 lej (ez majdnem 30000 Euro) gyűlt össze különböző magánszemélyektől és sponzoroktól. Ez az összeg a 2016-2017-es tanévben 17 máltai óvodás gondozási és gyógyterápiás költségeire fordítható.

A verseny ünnepi megnyitóját a Máltai Óvodában tartottuk, az eseményen részt vett Emil Boc, Kolozsvár polgármestere  és a támogató partnerszervezetek képviselői, akik közvetlenül is megismerkedtek a máltai ovis gyerekekkel. A verseny hónapja alatt az óvodát a Walking Month szervezői, a Betfair Romania Development és egyéb támogató szervezetek küldöttei látogatták meg, akik ígéretet tettek arra, hogy továbbra is támogatni fogják az óvodában zajló tevékenységeket. Tartjuk a kapcsolatot a kolozsvári U-BT kosárlabdacsapat játékosaival,  a Napoca Rally Academy csapattagjaival, a Walking Month szóvivőivel, a PR & More képviselet  ügyvivőivel.

A Walking Month minden résztvevőjének, támogatójának, az egész kolozsvári közösségnek mindezekért:

HÁLÁS KÖSZÖNET!