Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Tabără pentru tineri cu dizabilităţi a sărbătorit 16 ani anul acesta

Într-o lume perfectă, deficienţa nu reprezintă un impediment, o lipsă, ci doar o altă faţă a normalităţii. Deseori comunitatea tinde să-i marginalizeze pe cei care sunt altfel. Scopul principal al programelor pentru persoane cu deficienţe, din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez în România, îl reprezintă integrarea în comunitate. Prin activităţile desfăşurate dorim să îi creştem independenţa, să le oferim instrumente pentru compensarea deficienţei şi să le îmbunătăţim abilităţile de comunicare.

Tabără pentru tineri cu dizabilităţi a sărbătorit 16 ani anul acesta, este diferită de orice altă tabără de acest tip prin faptul că se află în mijlocul naturii și nu într-un mediu spitalizat. Tabăra are loc pe dealul Benedek, un loc pitoresc aflat între municipiul Sfântu Gheorghe şi localitatea Vâlcele, iar tinerii sunt cazaţi în căsuţe din lemn.

Între participanți sunt și tineri care revin în fiecare an și sunt și noi veniți din București, Blaj, chiar și din Ucraina și Ungaria. Tabăra a găzduit 50 de tineri cu dizabilități și 36 voluntari. Participanții taberei au avut workshopuri, călărit, plimbare cu atv și motociclete, excursii.

 

Mulțumim pentru sprijinul acordat tuturor sponzorilor:

 

Pergament Office, Crisis Band, Unic Trio, Dino Parc Rasnov, Sepsi Medvék Atv, Irma Fabian, Éva Xàntus, Xantus Arpad, Bela Kovacs, Potter Torpek, Bándi Enikő, Biró Enikő, Papírmadár Székelyudvarhely, Heineken Miercurea Ciuc, Benedek húskészítmények, Octogon Miercurea Ciuc, Zoltan Puskas, Kondor Ágota, Free Adventurer Bikers, Fari Palko Ilona