Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Susține-le pașii! – Ziua porților deschise la Grădinița Malteză, marți 20 iunie 2017

Copii cu deficiențe neuromotorii, specialiști terapeuți, câini antrenați pentru acompanierea copiilor în procesul de recuperare, părinți, public larg vor petrece marți, 20 iunie, câteva ore împreună. Grădinița Specială Malteză, centru de zi pentru copii cu deficiențe neuromotorii, își deschide porțile pentru toți doritorii, în cadrul unui eveniment de informare și conștientizare: str.Haiducului nr. 9, ora 10.30-13.30.

Este un moment special pentru noi prin care putem să arătăm comunității relevanța programelor derulate de noi pentru acești copii și importanța căutării împreună a unor soluții complexe de intervenție terapeutică. Suntem bucuroși să îi avem ca și prieteni și parteneri pe cei de la asociația Dog Assist. Aceștia asigură terapia asistată de animale atât pe partea de kinetoterapie, cât și pe terapie comportamentală. Este un efort conjugat care dă roade. Acum, la final de an școlar, coronița de premiant ajunge la toți cei care au lucrat împreună, specialiști și copii. Este emoționant să conștientizăm progresele celor mici, adevărate cuceriri comportamentale, emoționale, motrice, cognitive.” (Mirela Codreanu, director Grădinița Specială Malteză)

„Susține-le pașii” este un proiect născut din dorința de a le oferi un program de recuperare complex copiilor ce frecventează Grădinița Malteză. Având în vedere deficiențele multiple ale copilașilor și nevoia unui plan de intervenție pe toate palierele, proiectul își propune să ofere copiilor noi oportunități de abordare terapeutică, alături de beneficiile pe care le aduc interacțiunile pozitive om-animal. Câinele de terapie este o prezență familiară pentru copii, un factor motivant și, totodată, o sursă de suport. Având creată relația terapeutică cu cățelul, copiii sunt mult mai motivați să participe la ședințele de recuperare.

În anul școlar 2016-2017 la Grădinița Specială Malteză au fost înregistrați 21 de copii cu dizabilități neuromotorii și deficiențe mintale asociate, având vârste cuprinse între 2 și 8 ani. Dintre beneficiari, 9 provin din sistemul de protecție a copilului, respectiv centre de plasament din Cluj-Napoca. De asemenea, se lucrează și cu cazuri sociale.

„Susține-le pașii” este un proiect finanțat prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor. Grădiniţa Specială Malteză este un program permanent al Serviciului de Ajutor Maltez în România. Asociația Dog Assist este o organizație nonprofit având ca și domeniu de activitate terapia asistată de animale.

 

Detalii de contact Grădinița Specială Malteză:

Doamna Mirela Codreanu – Director Grădinița Specială Malteză

Str. Haiducului nr. 9, Cluj-Napoca

Tel. 0264 432 326, 0745 540 811

Email: gradinita@maltez.ro