About us Programs Help and Donate Contact
ro hu

Serviciul de Ajutor Maltez lansează un proiect nou

Serviciul de Ajutor Maltez în România profesionalizează în continuu serviciile sociale oferite beneficiarilor, prin dezvoltarea personalului asociației și inițierea de noi proiecte prin care să vină în sprijinul comunităților locale.

Proiectul ”Misiunea catolică ca mijloc de construire a capacității comunității” demarează în luna martie și are ca scop construirea unei legături și mai strânse cu comunitățile catolice, formarea grupurilor noi de voluntari, formarea unei echipe naționale pentru cazuri de urgență (calamitate naturală, forță majora, situații de criză etc.), precum și susținerea importanței muncii caritabile și a voluntariatului.

Durata proiectului este de 1 an și include numeroase evenimente, precum:

– patru evenimente sportive naționale,

– un festival și tabără națională pentru tineri,

– un concurs al corurilor de pe lângă parohiile catolice locale,

– cursuri de formare profesională pentru ehipa de intervenție în situații de urgență,

– cursuri de formare leader de voluntari

–  exerciții spirituale

– activități locale organizate de filialele malteze în strânsă colaborare cu Parohiile din comunitate

Echipa de management a proiectului va fi formată din cinci coordonatori de tineret regionali ( un coordonator pentru regiunea Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Oradea; un coordonator pentru regiunea Cluj-Napoca, Aiud, Blaj, Sibiu; un coordonator pentru regiunea Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Micfalău; un coordonator pentru regiunea Arad, Dorobanți, Timișoara; un coordonator pentru regiunea București, Pitești), un coordonator de proiect, un asistent social, un referent pentru tineret și un specialist în comunicare.

Ideea de bază a proiectului a pornit de la evenimentele văzute tot mai des la știri, pe platformele online, întâlniri care schimbă viața omenirii – schimbările de climat, încălzirea globală, calamități naturale, epidemii, migrarea populațiilor.

Serviciul de Ajutor Maltez în România continuă să lucreze în folosul și grija comunității, într-un mod mai bine pregătit și mai competent în orice situație sau acțiune umanitară, înmulțind numărul adepților valorilor creștine și a principiilor umanitare care se află la fundamentul acțiunilor organizației, între tineri și nu numai.

Pentru mai multe detalii despre proiect sau pentru a urmări parcurgerea evenimentelor vă invităm să consultați pagina noastră de web www.maltez.ro sau pa pagina noastră https://www.facebook.com/maltezro/ .