Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

SAMR la Vigorous Warrior 19 – VW19

Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, se desfăşoară în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente – terestră (activităţi care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu), aeriană (în  Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) şi navală, în zona Constanţa.

 

Componenta practică a exerciţiului (LIVEX) se va desfăşura, între 7 şi 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu.

 

SAMR participă la organizarea taberei de sinistrați cu un număr de 9 voluntari dintre care 6 deservesc cortul de prim-ajutor, 2 sunt asistenți sociali cu sarcini în cortul de înregistrare a sinistraților alături de Asociația Asist. Sociali – AsProAs și 1 voluntar este coordonatorul echipei. Cei 6 voluntari sunt cadre medicale, elevi de școală sanitară și studenți la medicină. Ei acționează sub formă de echipaje mobile trimise pe teren în calitate de conponenta medicală a echipajului de căutare-salvare formată din:

  • 1 mașină de teren de la Rescue 4×4
  • 1 reprezentant al RVSU (radioamatorii)
  • 1 echipaj cu căine de căutare al CST (Căini de Salvare Transilvania)
  • 1 echipaj medical format din 2 membri, 1 voluntar SAMR și 1 voluntar Fundația ”Pentru SMURD”.

 

La cortul de prim-ajutor din cadrul Taberei de sinistrați se asigurătriajul epidemiologic, evaluarea medicală și îngrijirii medicale primare pentru sinistrașii intrați.

Pe lângă cei 9 voluntari, SAMR asigură un număr de 20 jucători de rol. Aceștia joacă rolul de victime de accidente rutiere, de război, de agresiuni diverse.

 

” Am ajuns la un moment important al contractului semnat în luna martie a anului 2017. Sunt foarte mândru de colegii mei și de voluntarii noștri, care încă o dată au demonstrat că ajută acolo unde este nevoie,iar oamenii pot conta pe noi mereu.”- Tischler Ferenc- Secretarul General al SAMR