Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

SAMR în favoarea celor bolnavi şi nevoiaşi

În data de 11 februarie Biserica catolică a celebrat a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului, având tema: Uimire pentru ceea ce face Dumnezeu: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic…”. Această zi este dedicată persoanelor care suferă de diverse afecțiuni fizice sau psihice, dar și lucrătorilor medicali, credincioșilor, voluntarilor și familiilor celor suferinzi. Plecând de la mesajul Sfântului Părinte, în acest sfârșit de săptămână în filialele și sucursalele malteze din țară au avut loc manifestări spirituale și caritative care au reamintit angajarea asociației noastre și a Ordinului de Malta în favoarea celor bolnavi şi nevoiaşi.

Liturghii celebrate la intenția persoanelor bolnave, dar și a însoțitorilor acestora, vizite la spitale, cămine de bătrâni, la domiciliul persoanelor aflate în suferință s-au înscris în activitățile voluntarilor maltezi.

Grupul de voluntari maltezi din Aiud a vizitat bolnavii de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Ei au pregătit pachete cu alimente și au petrecut câteva momente împreună cu pacienții, care au fost plăcut impresionați de acest gest. S-a oficiat și o slujbă religioasă la care au participat împreună: bolnavi, cadre medicale și voluntari maltezi. Iată ce ne mărturisesc voluntarii: „cel mai important rămâne sentimentul din sufletul nostru de binefacere, iubire pentru cei în suferință, faptul că ne-am rugat împreună pentru sănătatea tuturor semenilor, a familiilor și a întregii lumi”. (Fari Palko Ilona, SAMR Aiud)

Și la Brașov voluntarii au celebrat această zi deosebită prin participarea la sfânta liturghie, condusă de către conducătorul spiritual al sucursalei, Pr. Kasza László. La slujbă au participat oameni în vârstă, persoane bolnave, voluntari. Transportul a fost asigurat de către tineretul maltez. Dupa liturghie cei prezenți au fost invitați la căteva gustări pregătite de persoanele inimoase din sucursala brașoveană.

SAMR București a participat la Sfânta Liturghie dedicată persoanelor bolnave de la Biserica „Maica Îndurerată” din Bucureștii Noi. Echipa SAMR împreună cu 3 cavaleri ai Ordinului de Malta au ajutat la transportul bolnavilor greu deplasabili, au ajutat la agapa de după Sfânta Liturghie. “Au fost momente frumoase de comuniune și mulțumire, momente în care am cunoscut minunata comunitate din Bucureștii Noi, în care ne-am pus la dispoziția bolnavilor pentru a le aduce un zâmbet pe chipul suferind. SAMR București le mulțumește voluntarilor, cavalerilor și gazdelor pentru momentele petrecute împreună, pentru șansa de a face lucruri frumoase pentru aproapele nostru!” (Paula Gabor, SAMR București)

Voluntarii din Sfântu Gheorghe alături de cei din Micfalău au vizitat persoanele bolnave la domiciliu, dar și la azilul de bătrâni din municipiu. Totodată ei au participat la liturghia oficiată în cadrul Spitalului Județean Covasna, dar și la cea de la biserica ”Krisztus Király” unde au fost invitate persoane bolnave, îngrijitorii lor și cadre medicale. Aici voluntarii au ajutat la transportul bolnavilor, le-au oferit ceai și prăjituri.

La Satu Mare, voluntarii au vizitat bolnavii imobilizați la pat, aflați în evidența asociației. Le-au oferit materiale igienico-sanitare, fructe, au discutat cu ei diverse teme, s-au rugat împreună, petrecând un timp plăcut. După-amiaza au participat în număr mare la Slujba Episcopală.

Și la Sibiu voluntarii au marcat acestă zi prin participarea la sfânta liturghie în folosul celor bolnavi. În ziua următoare ei si-au oferit timpul, energia și creativitatea copiilor din cadrul Centrului pentru servicii complementare Prichindelul.

„Frați și surori, cu totii, bolnavi, lucrători sanitari și voluntari, să înălțăm împreună rugăciunea noastră către Maria, pentru ca prin mijlocirea sa maternă să susțină și să însoțească credința noastră și să ne dobândească de la Cristos Fiul său, speranța pe drumul vindecării și al sănătății…” (Papa Francisc)