Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Rețeaua tineretului maltez s-a reunit la Katowice

Între 3-6 noiembrie a avut loc la Katowice în Polonia o întâlnire internațională de lucru a structurilor de tineret malteze din 9 țări.  Reprezentanți ai Tineretului Maltez din România, alături de tineri din Albania, Cehia, Germania, Lituania, Polonia, Slovacia, Ucraina și Ungaria fac parte din Malteser Youth International Network.

Este vorba de o rețea recent constituită prin voința comună a tinerilor din cadrul acestor țări de a împărtăși experiențele lor, de a da un sens acțiunii lor împreună, de a iniția și dezvolta proiecte comune la nivel internațional pentru a corespunde viziunii asumate în rețea: Inspire youth work that matters.

În prima parte a întâlnirii, participanții au revăzut etapele consituirii acestei rețele și au evidențiat progresul realizat de la începutul anului prin diverse acțiuni. Apoi eforturile tuturor s-au concentrat pe identificarea unui mecanism care să eficientizeze lucrul în comun și responsabilitățile asumate de fiecare participant. S-au agreat acțiunile următoare ale rețelei și organizarea pe grupuri de lucru, în funcție de experiența, expertiza și interesul fiecărui participant.

Două elemente importante au fost realizate la Katowice: crearea documentului Network Statement, care prevede scopul comun și direcțiile de acțiune ale rețelei și alegerea leadership-ului rețelei. Un leader alături de doi vice leaderi vor veghea ca rețeaua să meargă în direcția agreată, vor impulsiona activitățile din cadrul rețelei, vor reprezenta rețeaua la nivel internațional. Cu mare mândrie și bucurie vă anunțăm că Szekely Robert, membru în cercul de conducere al Tineretului Maltez din România, a fost ales în calitate de vice leader să reprezinte rețeaua alături de leaderul Réka Szakszon din Ungaria și vice leaderul Anastasiia Kostiuk din Ucraina.

Pe lângă momentele încărcate de lucru, tinerii din cele 9 țări au avut ocazia să îi întâlnească pe tinerii polonezi de la Fundacja Maltańska Służba Medyczna. Aceștia și-au prezentat proiectele sociale, dar mai ales cele legate de acordarea primului ajutor. O simulare de intervenție pentru ajutorarea unei victime și prezentarea celei mai noi achiziții: o mașină nouă de ambulanță dotată cu cele mai performante echipamente au completat vizita. Entuziasmul molipsitor și profesionalismul tinerilor polonezi i-au încântat pe toți membrii rețelei.

Programul din Polonia a cuprins și participarea la Sfânta Liturghie și o vizită la mina de cărbune Guido din apropierea orașului Katowice.

Consituirea rețelei Malteser Youth International Network, consolidarea și dezvoltarea ei sunt obiectivele principale ale proiectului A Strong Youth Network for a Long Term Positive Change coordonat de Serviciul de Ajutor Maltez în România.