Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Program de screening medical

Serviciul de Ajutor Maltez în România va derula un program gratuit de screening medical în mai multe judeţe din ţară, printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene, primul dintre acestea fiind judeţul Covasna, unde vor fi examinate medical aproximativ 1.200 de persoane.
Programul va demara săptămâna viitoare în localităţile Dalnic şi Reci din judeţul Covasna şi se va derula în colaborare cu medici şi asistenţi de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, care vor efectua screening oftalmologic, ortopedic, pulmonar, dermatologic, precum şi teste pentru evaluarea stării generale de sănătate.
Programul face parte dintr-un proiect socio-medical câştigat în Ungaria, în care vor fi cuprinse în total 14 judeţe din România, aproximativ 8400 de persoane examinate medical.
Tot în cadrul proiectelor se vor organiza întâniri cu medici de specialitate și cursuri de prim ajutor pentru voluntarii maltezi.
Proiectul socio-medical se va încheia pe 30 decembrie 2020, iar rezultatele acestuia vor fi prezentate autorităţilor locale şi centrale pentru a le ajuta în formularea strategiilor privind prevenţia bolilor.