Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Persoanele fără adăpost, vulnerabile în faţa iernii ce se apropie

Vremea rece care se instalează odată cu apropierea iernii este o problemă în plus pentru persoanele fără adăpost.
În această perioadă, Azilul de noapte pentru persoane fără adăpost al filialei malteze din Sfântu Gheorghe devine neîncăpător pentru cei pe care soarta i-a lăsat fără un acoperiş deasupra capului.
Un pat curat, o masă caldă, dar şi alte servicii (medicale, psihlogice, consiliere şi instruire în vederea reintegrării în societate) îi aşteaptă pe cei fără adăpost la centrul maltez din Sfântul Gheorghe. Adăpostul dispune de camere pentru socializare, pentru consultaţii medicale, un birou pentru înregistrare şi o sală IT unde se desfăşoară săptămânal cursuri de bază în folosirea computerului şi a internetului. Aceste spaţii ale centrului servesc scopului de a le facilita persoanelor fără adăpost reintegrarea în societate. În 3 ani de la preluarea Adăpostului în 2013 de către organizaţia noastră, 143 de persoane au trecut pragul centrului, iar 23 s-au reintegrat cu succes în societate.
În afara acestui program permanent al Serviciului de Ajutor Maltez – filiala Sfântu Gheorghe, voluntari şi angajaţi maltezi din sucursalele şi filialele din ţară desfăşoară constant în perioada iernii acţiuni de sprijin pentru persoanele fără adăpost: se împart sandvişuri, ceai, pături, se oferă consultaţii medicale, apoi oamenii sunt direcţionaţi către centre unde pot primi sprijin constant în vederea îmbunătăţirii condiţiei lor.