Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Legyél te is Máltás önkéntes karácsonykor!

Karácsony a szeretet ünnepe, amelyről legtöbbünknek a meghittség és béke jut eszünkbe. Az idilli karácsonyi csendélet, valahogy úgy nézhet ki, hogy családok és barátok mosollyal az arcukon állnak a karácsonyfa körül, ölelkezve vagy épp ajándékokat átnyújtva egymásnak. Ezek után pedig a vacsoraasztal köré ülve, mindenféle finomságokat fogyasztanak el. Szerintünk, minden földi embernek részesülnie kellene az ünnep ezen örömeiből is.

VISZONT, gondoltál már arra, hogy sok család életében ez az idilli kép mintegy álomként, vágyként létezik csupán. Egy szegény család számára ebből a csendéletből kihúzhatjuk a karácsonyfát, az ajándékokat, és sajnos még a vacsorát is. És számukra nemcsak, hogy karácsonykor, de az év többi napján is kérdéses, és problémát jelent, hogy kerül-e bármi étel is az asztalra…

Ha az utóbbi kép szerinted sem helyénvaló, és segíteni szeretnél, akkor arra hívunk, bátran csatlakozz a Máltai Szeretetszolgálat élelmiszergyűjtő kampányához mint önkéntes. Ezáltal aktív segítőként részese lehetsz a Máltaiak, Petry üzletlánccal és Maszol hírportállal közösen szervezett, tevékenységsorozatának. Amennyibben felkeltettük az érdeklődésed, olvass tovább a részletekért. A jelentkezési űrlapot a cikk alján található linken érheted el.

Az említett kampány célja, hogy rászoruló és mélyszegénységben élő egyének és családok számára, valamint a Romániai Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos, időseket és felnőtt mozgássérülteket gondozó intézményei számára, minél több tartós élelmiszert gyűjtsünk közel egy hét leforgása alatt. A gyűjtésben az Petry hálózat összes boltja részt vesz, Kolozs, Maros és Hargita megyékben, egyaránt (a boltok listáját itt találod: https://petry.ro/uzleteink)

Ez az egész a következőképpen történik (és remélhetőleg a te segítségeddel is): a Petry boltokban, december 14. és december 20. közötti időszakban, gyűjtődobozokat helyezünk el, amelyek mellett önkéntesek várják a lehetséges adományozókat, röviden ismertetik velük a kampányt és annak célját, és felkérik őket, hogy belátásuk szerint adományozzanak. Amennyiben valaki terméket helyez a dobozba, az önkénteseink készségesen megköszönik azt a rászorulók nevében is. Ha úgy érzed, hogy az önkéntesek szó helyén, akár a te neved is állhatna, akkor ne habozz, kattints az alábbi linkre, és jelentkezz. Jelentkezésed után, kollégáink rövid időn belül felveszik veled a kapcsolatot, hisz fogunk tartani élőben is egy rövid tájékoztató eseményt is.

https://forms.gle/uqzbScAWci4onFd48

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fentiekkel áldozatra kérünk téged, hisz mindez a saját életedből igényel idő- és energia befektetést. Viszont már egy-két órányi önkéntes szolgálattal hozzájárulhatsz ahhoz, hogy karácsonykor még egyel több ember arcán mosoly lehessen, és a szeretet ünnepe igazán beteljesülhessen számára is.

Romániai Máltai Szeretetszolgálat:

– Egy országos nemzetközi keresztény szervezet vagyunk

– Az egész világban segítünk, vallástól, nemzetiségtől, nemtől vagy etnikai hovatartozástól függetlenül

– A kedvezményezetteink:

  • Idősek, gyerekek, fogyatékkal élők, szegény családok, kiszolgáltatott személyek
  • Vannak napközi központjaink szegény gyerekek számára, óvodánk fogyatékkal élő gyerekeknek, éjjeli menedékhelyünk hajléktalanoknak, afterschool, öregotthon, otthon idős fogyatékkal élőknek