Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Két új máltai projekt a fogyatékos emberek támogatására

Jó hírekkel kezdjük a 2017-es évet. A Romániai Máltai Segélyszolgálat két új projektet indít, mindkettővel a sérült személyeket segíti. A projektek kiemelt támogatói és partnerei a Telekom România és MOL Románia – Közösségért Alapítványa.

A „MIRA a sérültek számára” projekt egyike a tíz , nyertes projektnek , amelyet a Telekom Romania kezdeményezett és támogat, a Templici.ro elnevezésű programjának keretében.  Az „Egy mosoly – MIRA” és a „Dog Assist” projektet mellett, a Romániai Máltai Segélyszolgálat ezúttal más, sérült személyeket segítő, eddig a szervezet keretében rendszeresen működő programokat is bevon, olyanokat mint a kolozsvári, a csíkszeredai, a sepsiszentgyörgyi és a balázsfalvi.  A MIRA program egy olyan módszer és lehetőség, amely a sérült gyerekek és fiatalok fejlesztését komplex vidó-játékok alkalmazásával segíti, bizonyos képességeket fejleszt, továbbá lehetőséget nyújt a terapeutáknak arra, hogy a módszert személyre szabják és a sérült személy fejlődését monitorizálják. A projektet, bár csak egy évre nyert támogatást, a Romániai Máltai Segélyszolgálat a jövőben is szeretné alkalmazni, kiegészítve olyan más modern fejlesztési lehetőségekkel, amelyeknek hasonló céljuk van.

A már működő „Támogasd lépteit!” projekt , amelyet a Kolozsvári Máltai Speciális Óvoda szakemberei alkalmaznak, partnerségben működik a „Dog Assist” Egyesülettel . Ennek célja, hogy állatok bevonásával végezzék a komplex kinetoterápiás és fejlesztő terápiákat.   Ezt a projektet nyolc hónapig támogatja a MOL România, a Közösségért Alapítványon keresztül. A módszert már 2014-től alkalmazzák a Máltai Speciális Óvodában, partnerségben a „Dog Assist” Egyesülettel. Cél , hogy a terápiás módszert az intézet gondozásában levő gyerekeknél továbbra is alkalmazzák.

Hamarosan új információkkal jelentkezünk és beszámolunk a projektek működéséről