Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

25 éves évforduló gálája – 25 év jótékonyság. 25 év önkéntesség. 25 éve Romániában.

Több mint 200 önkéntes, a külföldi partnerek és a Szuverén Máltai Lovagrend  képviselői vettek részt a Romániai Máltai Szeretetszolgálat  megalakulásának 25 éves évfordulóján. Képviseltette magát a magyarországi, németországi és ausztriai Máltai Szeretetszolgálat is.   

Az esemény a Szent Mihály templomban őexcelenciája dr.Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke és Ft.  Kovács Sándor kanonok-főesperes által celebrált szentmisével kezdődött.

Az ünnepi gálán, amelyet az Agapé komplexum épületében tartottak, többek között beszédet mondott  a  Szuverén Máltai Lovagrend Római Magisztériumát képviselő  Dr. Franz Harnoncourt-Unverzagt,  Őexelenciája Jakob Kripp, a Máltai Lovagrend romániai nagykövete, a romák érdekeit képviselő Közép-Európáért felelős rendkívüli követ, Franz Altgraf von Salm-Reifferscheidt, a hazai Máltai Lovagrend elnöke,  Francois Catto,  valamint Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. A szervezet múltjáról és jelenéről  a Romániai Máltai Szeretetszolgálat elnökségének tagjai és más külföldi máltai szervezetek képviselői osztották meg gondolataikat, értékelve az elmúlt 25 tevékenységeit.

Ez alkalomból  díszoklevelekkel, arany-  és ezüstéremmel ismerték el mindazok tevékenységét, akik a szeretetszolgálat 25 évében kiemelkedő szinten munkálkodtak a rászorulók megsegítésén.

Dénes Mihály, a Máltai Szeretetszolgálat országos elnöke beszédében hangsúlyozta: „ Az elmúlt 25 évben a szeretetszolgálat fejlődésen, de sok nehézségen is átment. Nem az a fontos, hogy milyen és mennyi anyagi értékünk, saját tulajdonunk, épületünk, autónk van, hanem az, hogy ebben a negyed évszázadban hány szegényen tudtunk segíteni.”

A Máltai Szeretetszolgálatot hivatalosan Kolozsváron, 1991-ben alakult meg. A cél mindig is a mottó követése volt: „A hit védelme és a rászorulók megsegítése”.  Ezt sikerült továbbvinni és megtartani az elmúlt 25 évben.