Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Gala Aniversară – 25 de ani de caritate. 25 de ani de voluntariat. 25 de ani în România

Peste 200 de voluntari maltezi din ţară, alături de parteneri din Germania, Austria, Ungaria şi România, precum şi cavaleri mebri ai Ordinului Suveran de Malta au participat sâmbătă, 22 octombrie la festivităţile care au marcat 25 de ani de activitate caritabilă Serviciul de Ajutor Maltez în România.

Festivităţile au debutat la biserica „Sfântul Mihail” cu o liturghie dedicată muncii sociale întreprinsă de organizaţie, celebrată de Înalt Preasfinţitul György Jakubinyi, Arhiepiscop de Alba-Iulia, şi concelebrată de canonicul Kovács Sándor, care este şi conducătorul spiritual al organizaţiei.

Gala aniversară a continuat la restaurantul Agape unde au luat cuvântul, printre alţii, reprezentantul Marii Magistraturi de la Roma a Ordinului Suveran de Malta, domnul Dr. Franz Harnoncourt-Unverzagt, Excelenţa Sa Ambasadorul Ordinului de Malta în România, domnul Jacob Kripp, Ambasadorul Special al Ordinului de Malta în Europa Centrală pentru populația romă, domnul Franz Altgraf von Salm-Reifferscheidt sau preşedintele Asociaţiei Române a Ordinului de Malta, domnul Francois Catto.

La eveniment au fost distribuite diplome şi medalii celor mai dedicaţi voluntari şi membri ai organizaţiei, dar şi partenerilor care au susţinut Serviciul de Ajutor Maltez în România în ultimii 25 de ani.

Dénes Mihály, președintele Serviciului de Ajutor Maltez în România: “În 25 de ani, organizaţia noastră s-a dezvoltat încontinuu, am trecut şi prin perioade grele, dar în general am reuşit să creştem. Eu consider că important nu este câte bunuri, clădiri, maşini avem, ci cum şi câte persoane aflate la necaz putem ajuta.”

În 11 mai 1991, la Cluj-Napoca, un grup de 25 de oameni (studenți, preoți, medici, juriști, avocați), călăuziți de principiul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta “Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor”, puneau bazele Serviciului de Ajutor Maltez în România.