Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Exercițiile spirituale ale Serviciului de Ajutor Maltez în România

Fundamentul spiritual este la baza activităților noastre din întreaga țară. Pentru a ne re-energiza, redescoperi și conlucra și spiritual, anual au loc exerciții spirituale la nivelul asociației noastre.

În 24-26 februarie, la Centrul Spiritual Manresa din Cluj-Napoca, maltezii au avut parte de zile de relfecție și împărtășire: 53 de participanți din 12 sucursale și filiale SAMR, membri ai Ordinului de Malta în România, membri ai Consiliului director al SAMR, cercul de conducere al Tineretului Maltez din România, membrii Comisiei de Cenzori, membrii Comisiei de Etică și Secretariatul general au luat parte la aceste exerciții spirituale.

Vorbitorii de limba română au fost ghidați de preotul Stelian Veres, care i-a invitat la meditații și discuții pe marginea a 3 teme: autocunoașterea, iubirea și pierderea. Grupa maghiară l-a avut ca preot pe părintele Kiss Endre care a abordat teme precum autocunoașterea și introspecția.

Momentele petrecute împreună, schimburile de opinii, rugăciunile, meditațiile, participarea la sfânta liturghie au asigurat o mai mare coeziune între cei prezenți și a reconfirmat relevanța motto-ului care ghidează activitățile Serviciului de Ajutor Maltez în România: păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor.