Rólunk Programok Segítsen és adakozzon Kapcsolat
ro en

Év eleji máltai találkozó

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat folyamatosan egyre szakszerűbbé teszi a kedvezményezettjeinek nyújtott szociális szolgáltatásait, mindezt az egyesület személyzetének fejlesztése, és a helyi közösségek támogatására kezdeményezett új projektjei által. 2018. január 26-30 között Nagybányán került sor a második nagyszabású, és az idei évben az első találkozóra “Jogvédelmi irányelvek kidolgozása a szervezet fejlesztése érdekében” projekt keretén belül.

68 máltai tag volt jelen (fiatal önkéntesek és már tapasztaltabb Máltai Ifjúság tagok, alkalmazottak és szakemberek, az Igazgatótanács és a Máltai Ifjúság vezetőségének tagjai) az ország következő fiókszervezeteiből: Arad, Balázsfalva, Brassó, Bukarest, Csíkszereda, Kisiratos, Kolozsvár, Mikóújfalu, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Pitești, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Temesvár.

A 3 nap folyamán a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szociálismunkás-képző Intézetének oktatói, illetve egy pszichoterapeuta tartottak előadásokat a csapatban való közös munkáról, különböző témákat érintve: kezdve a személyes tapasztalatoktól, az együttműködés fázisain át, egészen a kedvezményezettek számára nyújtott tanácsadás módszereiig.