Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Două noi proiecte malteze pentru asistenţa persoanelor cu dizabilităţi

Anul 2017 începe cu veşti bune pentru Serviciul de Ajutor Maltez în România. Două proiecte noi vor fi derulate pe direcţia de asistenţă a persoanelor cu dizabilităţi, proiecte susţinute de parteneri importanţi: Telekom România şi MOL România, prin Fundaţia pentru Comunitate.

„Terapie cu platforma MIRA destinat persoanelor cu deficienţe” este unul dintre cele doar 10 proiecte câştigătoare pe platforma Teimplici.ro, o platformă dezvoltată şi suţinută de Telekom România. Alături de partenerii „Un zâmbet pentru MIRA” şi „Dog Assist”, prin proiect se urmăreşte implementarea platformei MIRA în 4 localităţi unde Serviciul de Ajutor Maltez în România desfăşoară programe permanente pentru persoane cu dizabilităţi: Cluj-Napoca, Blaj, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe.

MIRA este o platformă destinată recuperării copiilor şi adulţilor printr-o serie de exerciţii complexe încorporate într-un joc video. Acestea sunt antrenante şi motivante pentru pacienţi, iar pentru terapeuţi oferă posibilitatea personalizării exerciţiilor şi a monitorizării evoluţiei pacientului. „Terapie cu platforma MIRA destinat persoanelor cu deficienţe” este finanţat pe o perioadă de 1 an de zile, dar Serviciul de Ajutor Maltez în România îşi propune să continue folosirea platformei şi mai departe, precum şi a altor mijloace moderne de evaluare, tratare şi monitorizare a persoanelor cu dizabilităţi.

„Susţine-le paşii” este un proiect dezvoltat de Grădiniţa Specială Malteză din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociaţia „Dog Assist” şi constă în implimentarea unui program de recuperare complex bazat pe intervenţii asistate de animale: şedinţe de kinetoterapie şi terapie comportamentală asistată. MOL România, prin Fundaţia pentru Comunitate, va susţine timp de 8 luni de zile acest proiect. Terapia asistată de animale a fost introdusă în Grădiniţa Specială Malteză încă din 2014 în parteneriat cu Asociaţia „Dog Assist”, iar prin acest tip de proiecte se urmăreşte dezvoltarea aplicării acestui tip de terapie pentru copiii beneficiari ai Grădiniţei.

Vom reveni cu noutăţi pe măsura implementării acestor proiecte.