Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Cetățenii sunt uniți!

La Cluj-Napoca a fost lansat un proiect care provoacă și care dorește să adreseze diferite vulnerabilități, invitând comunitatea să înțeleagă, să intervină și să propună soluții de acceptare și incluziune a unor segmente de populație care se confruntă cu probleme speciale.

Proiectul The Citizens Are United (TCAU) este derulat în România de Asociația Be Inclusive din Cluj-Napoca, care este unul din cei zece parteneri ai proiectului la nivel european. Coordonatorul proiectului este CCIF Malta, iar ceilalti parteneri sunt din: Italia, Irlanda, Portugalia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Macedonia și Slovacia. Beneficiarul proiectului în România este Gradinita Malteza.

Din februarie până în noiembrie 2018, grupuri de copii din mai multe școli de masă, dar și școli speciale din Cluj-Napoca, profesori, părinți, voluntari și membri ai comunității vizitează și desfășoară activități împreună cu copiii cu dizabilități de la Grădinița Malteză.

Proiectul ”The citizens are united” cuprinde o serie de acțiuni: stagiu de voluntariat desfășurat de voluntari ai Asociației Be Inclusive, în cadrul Grădiniței Malteze, inclusiv amenajarea unui spațiu de ludoterapie, stimulare cognitivă și a comunicării; Ziua porților deschise la Grădinița Malteză; expoziție –târg de primăvară; concurs de ciclism, parada personajelor preferate și picnic în Parcul Mare. Aceste activități vor fi urmate de sesiuni de dialoguri interculturale pe teme legate de toleranță, nondiscriminare, stigmatizare și incluziune socială a persoanelor vulnerabile. Elevi, profesioniști din domeniul educației, părinți și reprezentanți ai comunității vor și încurajați să adreseze aceste tematici.

Între 27 februarie și 2 martie, vă invităm la Ziua porților deschise la Centrul de Zi – Grădinița Specială Malteză. Grupuri de elevi din 6 școli din Cluj-Napoca (Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, Grup Școlar SAMUS, Școala Gimnazială “N. Iorga”, Colegiul Tehnic ”Ana Aslan”, Școala Gimnazială Specială CRDEII, Liceul de arte vizuale ”Romulus Ladea”), profesori, părinți, voluntari și membri ai comunității vor vizita și vor desfășura activități împreună cu copiii cu dizabilități neuro-motorii de la Grădinița Malteză.

Proiectul ”The citizens are united” este inițiat de Cross Culture International Foundation (Malta), în parteneriat cu Asociația Be Inclusive România prin finanțarea Europe for Citizens Program of the European Union.

***

Grădinița Specială Malteză derulează servicii pentru copiii cu dizabilităţi severe (neurologice, motorii grave, autism) pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate.

Persoană de contact:

Mirela Codreanu

Director Grădinița Malteză

gradinita@maltez.ro | 0264 432 326