Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

Campanie de informare despre drepturile refugiaţilor în Europa

Serviciul de Ajutor Maltez în România, în colaborare cu mai multe organizaţii membre ale Grupului de Lucru pentru Asistenţă Umanitară din cadrul FOND – Federatia ONG pentru Dezvoltare (CONFEDERAȚIA CARITAS ROMÂNIA, HABITAT FOR HUMANITY, SALVAȚI COPIII, PRO VOBIS, WORLD VISION), precum şi cu SERVICIUL IEZUIȚILOR PENTRU REFUGIAȚI DIN ROMÂNIA derulează în luna martie o campanie de informare despre fenomenul migrației şi drepturile refugiaților în Europa.
Acţiunea face parte dintr-o politică la nivel internaţional a tuturor organizaţiilor malteze de implicare în criza refugiaţilor.
Malteser International, precum și Servicii de Ajutor Maltez din mai multe țări europene, participă activ la eforturile internaționale de sprijin acordat refugiaților, încă de la granițele țărilor devastate de război și care furnizează cei mai mulți refugiați, precum Siria sau Irak.
Doar în 2015, Malteser International a oferit apă potabilă unui număr de peste 45.000 de rufugiați, 95.000 de oameni au primit hrană, îmbrăcăminte și alte materiale de strictă necesitate, iar la peste 250.000 de persoane le-a fost oferită asistență medicală.