Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

25 de ani de serviciu maltez în Sfântu Gheorghe

Aflată încă din 1991 printre localităţile unde Serviciul de Ajutor Maltez şi-a început misiunea de „păstrare a credinţei şi ajutorare a nevoiaşilor”, Sfântu Gheorghe a fost pe 24 septembrie în sărbătoare.

Activităţile care marchează 25 de ani de activitate ale filialei din Sfântu Gheorghe ale Serviciului de Ajutor Maltez în România, au început în săptămâna care a precedat aniversarea cu o lansare de carte, „Misiunea carității” a preşedintelui de onoare al SAMR, Puskás Bálint Zoltán. Cartea, editată atât în limba română, cât şi în limba maghiară, prezintă activitatea Serviciului de la începuturi şi până în prezent.

Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 11.00, la Biserica „Krisztus Kiraly” din Sfântu Gheorghe, festivităţile au continuat cu o slujbă religioasă, prezidată de Pr. Kovács Sándor canonic, protopop paroh, conducătorul spiritual al organizaţiei.

La slujbă au participat, pe lângă reprezentanţi ai sucursalelor şi filialelor malteze din România, invitaţi din 4 filiale ale MHD (Malteser Hilfsdienst) şi reprezentanţi ai Centrului Naţional al Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Aniversarea a fost onorată şi de prezenţa cavalerilor Ordinului de Malta din România.

Au fost decernate diplome de apreciere şi recunoştinţă celor mai devotaţi voluntari maltezi, foştilor şi acutalilor conducători ai filialei din Sfântu Gheorghe a Serviciului de Ajutor Maltez, sponsorilor acesteia, precum şi partenerilor de peste hotare prezenţi la eveniment.