Despre Noi Programe Ajută și Donează Contact
en hu

20 de ani de activitate malteză la Satu-Mare

Sâmbătă, 16 septembrie 2017, peste 100 de oaspeţi şi maltezi din toată țara s-au reunit pentru a marca aniversarea a 20 de ani de la înființarea Sucursalei Serviciului de Ajutor Maltez în România (SAMR) din Satu Mare.

„Principala misiune a maltezilor, pe lângă ajutorarea nevoiaşilor, este să-l aducă pe Dumnezeu în inimile oamenilor, deoarece marea problemă a acestei ere, în lume, este lipsa valorilor spirituale” – a transmis Preafericitul Vojtku Lászlo, îndrumătorul spiritual al maltezilor sătmăreni.

După slujba de la ora 11, a avut loc un moment festiv, onorat de prezenţa domnilor Kereskényi Gábor, primarul oraşului, Nevezi László, reprezentantul Caritas, şi Kóczinger Tibor, directorul Fundației Hans Lindner.

Tischler Ferenc, Secretar General SAMR, a declarat: „Sunt foarte mândru că în Satu-Mare avem o organizație atât de ambițioasă, cu rezultate foarte bune. Aceste rezultate ne recomandă pentru sarcina de a prelua instituții sociale. Şi în România se apropie momentul când administrațiile locale şi județene îşi vor da seama că trebuie să descentralizeze, pentru că serviciile sociale oferite de ONG-uri sunt mai ieftine, mai de calitate şi mai aproape de beneficiari.” La rândul său, primarul oraşului Satu-Mare a invitat SAMR să se implice în elaborarea Strategiei Sociale a Municipiului şi şi-a manifestat deschiderea față de o colaborare susținută pe termen lung.
Seniorii maltezi din Satu Mare au fost felicitați de președintele sucursalei, domnul Palai Kristóf, care le-a acordat câte o diplomă de onoare pentru sprijinul acordat SAMR de-a lungul anilor.

Ziua aniversară s-a încheiat cu o petrecerea a Tineretului Maltez.